Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πανόραμα Design 2012

Διακοσμητική καλλιγραφία και καλλιτεχνική βιβλιοδεσία στο Πανόραμα Design 2012 

30-11-2012
Η λίστα των ομιλητών του ένατου Πανοράματος Design, έχει ήδη ανακοινωθεί.
Μαζί, μέσα από αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες συνεχίζουμε την παρουσίαση των ομιλητών και των θεμάτων που θα θίξουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
O Γρηγόρης Παπαγρηγορίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ασχολείται κυρίως με την καλλιγραφία και την εφαρμογή της σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Από τον Μάρτιο του 2011 συνεργάζεται με το Χρήστο Τζαφέρο για τη δημιουργία τοιχογραφιών με τη χρήση της τυπογραφίας-καλλιγραφίας και αφηρημένων γεωμετρικών μοτίβων κάτω από το όνομα Blaqk.
Στο Πανόραμα Design θα παρουσιάσει την εφαρμογή της καλλιγραφίας ως διακοσμητικού στοιχείου για την εικόνα ενός ιταλικού εστιατορίου. Θα μιλήσει για την πορεία από την ανάθεση του project μέχρι την υλοποίηση του. Η παρουσίαση επίσης θα περιλαμβάνει σύντομη περιγραφή του project Blaqk.


Η Ευαγγελία Μπίζα σπούδασε βιβλιοδεσία στη σχολή του ΕΟΜΜΕΧ. Με υποτροφία από τον ΕΟΜΜΕΧ  και το Ίδρυμα Ωνάση συνέχισε της σπουδές της στο “Centro del Bel Libro, στην Ελβετία. Επί 7 χρόνια εργάστηκε στα Αρχεία της Κέρκυρας ως υπεύθυνη του εργαστηρίου συντήρησης και βιβλιοδεσίας και στη συνέχεια στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Αθήνα. Έχει πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς βιβλιοδεσίας. Έχει διδάξει βιβλιοδεσία  σε σεμινάρια στην ΑΣΚΤ και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.  Από το 2000 έχει δικό της εργαστήριο στην Αθήνα.
Στο Πανόραμα θα  παρουσιάσει τη διαδικασία της κατασκευής μιας βιβλιοδεσίας που γίνεται με σκοπό να λάβει μέρος  σε διεθνή διαγωνισμό. Από την ιδέα στην υλοποίηση της κατασκευής , τη σχέση με το περιεχόμενο του βιβλίου το κείμενο και την εικονογράφηση. Θα μιλήσει για το συνδυασμό τεχνικών και διαφορετικών υλικών.


Το ένατο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design, με την υποστήριξη του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design και τη χορηγία της Macart, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού κέντρου Δαΐς, στο Μαρούσι στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2012. 
Εισιτήρια για το Πανόραμα μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.
Ισχύουν ακόμα περισσότερο μειωμένες τιμές για τα (ταμειακώς εντάξει) μέλη της Ένωσης Γραφιστών, φοιτητές και ανέργους, απαραιτήτως με τη επίδειξη κάρτας μέλους, φοιτητικής ταυτότητας (ή βεβαίωσης γραμματείας) και κάρτας ανέργου αντίστοιχα.
Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου